Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония може да приеме промените в конституцията, но тогава ще покажем на България, че ветото работи. Това обяви македонският народен представител Антонио Милошоски, съобщи Нова Македония.

Преди той е заемал поста на външен министър. Подкрепя опозицията, че промени не бива да се въвеждат, въпреки, че това е условие за старт на европейските преговори.

"Днес ще променим законите, утре учебникът, а после ще сменим всичко.

Още по темата
Не трябва да приемаме подобен вариант на преговори", обяви Милошоски.

Даде пример със Словения и Хърватия, които са имали споразумение, което да се въведе в момента на влизането в ЕС. Настоява Европа да уважава собствените си правила.

Милошовски смята, че първата междуправителствена среща е била само формалност. Обяви, че в ЕС има умора от разширяването.

Допълни, че преговори реално не са започнали и трябва да се направи референдум.

Коментари Напиши коментар

21

АЗ КАЗАХ

преди 2 месеца

Когато не правите нищо, няма как да ви приемем в Европейския съюз. България ви е казала какво трябва да направите!

20

333

преди 2 месеца

Аз да питам анонимния , пишещ на "македонски". Откъде тази злоба към България? И този срам, че дядовците ви бяха българи ? Питаш ли се? Казваш пак ние виновни , че тоя тук бил Фил, станал фоб? Колко са ви били и тормозили сърби и гърци, турци и албанци, но пак България най-лоша? Татари сме казваш. Фашисти. Ама на Хърватия него казвате. На Меркел не го казвате. Има една македонска държава в древността и тя е елинска. Българии има поне три. А днес има поне три републики, искащи да са българи.

19

Клатикурчоски

преди 2 месеца

Тоя не е в час!Вече сте проблем на ЕС,не на нас!През оная работа ми е дали ще сте вътре или не!И дали изобщо ви има!