Снимка: БГНЕС

Малки са шансовете да се постигне две трети мнозинство в парламента за исканите от България промените в Конституцията, заяви президентът на РС Македония Стево Пендаровски в интервю да гръцкия в. „Етнос”.

„Що се отнася до френското предложение, то обяснява следващите стъпки, които биха последвали по пътя към ЕС. Вече го нарекох вид преходен компромис съд заложена блокада по пътя. Именно ние ще започнем преговорите и това е най-голямата полза от френското предложение, ще започнем преговорите след 17 години чакане. Но има една предпоставка за продължаване на преговорите и това е промяната на конституцията, за да включим българите в нея. Имайки предвид дълбоката ни политическа поляризация, има малък шанс някой политически субект да събере две трети парламентарно мнозинство, за да подкрепи промените”, казва президентът.

В интервюто Стево Пендаровски говори още за забавянето на Преспанското споразумение“, за решението между Скопие и Атина, руското влияние в региона, войната в Украйна, как Северна Македония гледа на отношенията между Гърция и Турция колко често посещава Гърция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase