Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Косово Албин Курти отправи критики към сръбското правителство, съобщи ДАНАС.

Днес премиерът отправи поздравления към САЩ.

Още по темата
Честити националния празник на страната.

Това стана чрез телеграма към американското правителство. В телеграмата, той посочва, че ако Сърбия беше истинска демокрация, е нямало да представлява такава заплаха за мира в региона.

Курти поздрави американските представители за действията за защита на демократичните идеали. Приравнява ги към опитите за поддържане на мира между народите.

Косово и Сърбия продължават да преговарят за взаимно признаване. Това е важно и за двете държави. Реално споразумението ще им позволи да напреднат в преговорите за европейско присъединяване.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 месец

Косово не членува в ООН, в ИНТЕРПОЛ, ЕУЛЕКС,Съдът в Страсбург, /тази страна не е подписала Хартата по правата на човека/, няма къде човек да търси правата си. Но международната общност с удоволствие предоставя възможност на коковските власти, да преследват хора чрез посочените организации, та макар и само за отмъщение, или само за това, че са сърби, например. Кокто правят "нашите братя" в РСМ с българите. Пълна анархия и безвремие.

11

Анонимен

преди 1 месец

8 Косово е било също толкова българско, колкото и сръбско - по 300 години. Само че България е имала тази земя преди Сърбия. Първа е градила там държава, защото Косово е било част от Средновековна България. Но сърбите си присвояват и догрождат българските църкви, и манастири там. Все пак, още личат следи от българщината, има малко българи в Косово и няколко автентични български села. Някои българи са приели исляма, както и в Албания.

10

Анонимен

преди 1 месец

Косово е на светлинни години от демокрацията. Такова щеше да е и ако Сърбия бе признала тази страна. В Косово няма правосъдие, делата се бавят, задържат се хора без основание и като ги пуснат поради липса на доказателства, никога не им изплащат обезщетение за незаконното задържане. Съдът в Косово се влияе от политическата конюнктура и криминала. Правосъдието преди се ноблюдаваше от ЮМНИК, сетне ЕУЛЕКС, но днес никой не съблюдава как се правораздава в този балканска страна. Също катато в България