Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС е изготвил доклад за очакваните действия на сръбския държавен глава Александър Вучич, съобщи Данас.

Докладът е предоставен на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Още по темата
Той е изготвен от водещи европейски агенции.

Там се обяснява, че в момента Вучич е затруднен в балансирането в международен план, като е подготвил няколко решения, които да му дадат определена стабилност. Той планира да предприеме редица решения в международен план, за да отложи крайни решения относно Русия, като вероятно максимално дълго ще отложи формирането на ново правителство в страната.

Вучич е решил да приближи своята страна до Запада постепенно и да отложи отдалечаването от Русия, за да получи максимално много икономически позитиви от това решение. Очаква се той да използва проруската дясна опозиция като оправдание, че отлага решения по темата.

Това ще му позволи да се представи пред Запада като умерен политик. Вероятно в идващото правителство ще е търси баланс между проруски и прозападни политици, за да има място за маневриране в решенията.

Руският кандидат за премиер на Сърбия е Никола Селакович, като се проучва и кандидатурата на Марко Джукич, който е посланик на страната в САЩ и ще внесе баланс в кабинета.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

До Никола Стефанов То и масата народ у нас не иска в ЕС ........... другарю, можете да се преместите в Mopдор щом не ви харесва в ЕС.

17

Анонимен

преди 2 месеца

До 20Не си прав. 2000+ година повечето хора искаха ЕС. Първо, защото тука беше зле, второ, ес беше друг и трето, хората тогаз хич пък не знаеха какво е ес. Относно второто Виденов сам си казва, че когато правителството му подава молбата за членство в ЕС, съюзът е бил сэвсем различно нещо.

16

Никола Стефанов

преди 2 месеца

До Анонимен 19: То и масата народ у нас не иска в ЕС, ама никой не ги пита навремето.