Снимка: БГНЕС/EPA

Турция подготвя нов закон за противодействие на дезинформацията, съобщи агенция Анадола.

Очаква се скоро новият закон да бъде представен за обсъждане.

Още по темата
Това беше обявено от депутата от управляващата партия в Турция Хюсеин Яйман. Той обясни, че става въпрос за определено регулиране на социалните медии. Яйман настоява, че такова се провежда и в други страни в Европа.

"Обществото трябва да знае, че става въпрос за социалните медии. Предприемаме действия за спиране на дезинформацията. Този закон ни е необходим. Подобни решения има и в други европейски държави", добави Яйман.

Предстои да бъдат обявени подробности, за това какво ще предвижда новия закон.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 месеца

Турция е част от НАТО, ама същото това НАТО е сляпо за нещата, които прави Турция, щото са 80 мил население и май имат сериозна армия. Къде беше НАТО за Кипър? За въздушното пространство на Гърция? Сега ще изколят Кюрдите, с любезното съдействие на САЩ и НАТО. Евала....след векове пак сме от губещата страна. Това беше решено кога Бг армията беше поддръжка в Афганистан. По зле ще става

11

От Вселената

преди 11 месеца

Петър Осоговец, богомилския жрец през 957г.: "И повели Бог Млечният Път да властва над България.. И превратна бе участта на Египед, умряха двата народа близнаци в Междуречието, изгоря Гърция, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха..Но този що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят Византия навсякъде, а България като огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде..."

10

Анонимен

преди 11 месеца

А кой ще решава коя е правилната информация?