Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър, който циркулира между Скопие и София и с който са запознати и премиерите, и външните министри на двете държави", заяви в интервю за македонската телевизия Канал 5 председателят на комисията за външни работи в парламента на Република Северна Македония и бивш министър на външните работи в правителството на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Още по темата
По-рано вчера той информира, че от опозиционната партия са изпратили искане до министър-председателя Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да представи проектодокументите, по които правителствата на България и Република Северна Македония водят преговори.

По думите на Милошоски българското правителство дава обяснения, "дали когато го извика Румен Радев, или в Народното събрание, дали на открито или на закрито заседание, те са информирани и изграждат обща позиция". Докато правителството на Ковачевски не се появява в парламента на Република Северна Македония.  "Смятам, че появяването на правителството в парламента може да бъде добре и за него, и за процеса. Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността", каза Милошоски.

Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase