Снимка: архив, БГНЕС

Александър Вучич получава 52 процента на президентските избори в Сърбия на 3 април, основният му съперник Здравко Понош получава 28 на сто, а трети по брой на гласовете е кандидатът на Демократическата партия на Сърбия Милош Йованович, който получава пет процента, сочат резултатите от проучване на Europe Elect, цитирани от вестник Данас.

Още по темата
Вучич е посочен като кандидат на Европейската народна партия, чийто член е Сръбската прогресивна партия /СПП/ на Вучич, а Понош, кандидат на опозиционната коалиция Обединена Сърбия, е  поставен в групата на европейските Социалисти и демократи.

Резултатите на проучването за парламента на Сърбия показват, че СПП получава 45 на сто, Обединена Сърбия - 20 процента, коалицията Трябва - шест процента, както и коалицията Социалистическа партия на Сърбия - Единна Сърбия /СПС.ОС/ - също  шест на сто.

СПП печели и градските избори в Белград с 43 процента, следва Обединена Сърбия с 27 на сто, Трябва с 11 на сто и коалицията СПС - ОС - пет процента.

На 3 април в Сърбия ще се състоят президентски, парламентарни и частични местни избори, включително в столицата Белград.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase