Снимка: БГНЕС

Хората, пътуващи до Гърция, ще трябва да представят PCR тест или бърз тест преди влизане в страната от утре заради влошаване на епидемиологичната обстановка, предаде ДПА, съобщи БТА.

Това се отнася за всички пътници на възраст над 5 години, които пристигат в Гърция от 6.00 часа утре, независимо дали са ваксинирани или не.

Негативният PCR тест трябва да е направен преди не повече от 72 часа, а бързият тест - не повече от 24 часа преди пристигането.

Този регламент ще се прилага до 24 януари, съобщи днес Службата за гражданска авиация и сухопътни граници.

Продължава да е в сила и изискването пътуващите в Гърция да се регистрират в правителствен уебсайт преди началото на пътуването.

Днес в страната са регистрирани 18 592 нови случая на коронавирусна инфекция спрямо 37 676 вчера, съобщава в. "Катимерини". Направени са 230 237 теста, от кото 8,07 процента са се оказали положителни. През последното денонощие са починали още 66 души. На респиратори са 642 пациенти.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 месеца

Тя Гърция това изискване от година и половина не го е отменяла! Не знам що за новина е това!

20

Оксиморон

преди 4 месеца

"Хората, пътуващи до Гърция, ще трябва да представят PCR тест или бърз тест преди влизане в страната от утре заради влошаване на епидемиологичната обстановка"~~~~~ Има ли някой още да ходи в това Ковид гето Гърция?

19

Анонимен

преди 4 месеца

Сертифицираните пак ги пратиха за зелен хайвер АХАХАХАХАХАХАХА