Снимка: архив, БГНЕС

За януари ще бъдат отпуснати допълнителни 400 милиона евро, които ще покрият значителна част от увеличението на сметките за ток, каза днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, като обяви правителствена помощ за този месец както за домакинствата и фермерите, така и за бизнеса за справяне с енергийната криза.

Още по темата

„Това е смел, но в същото време реалистичен план за подкрепа, който помага на настоящето, но не застрашава бъдещето. Акцентът очевидно е върху ползата за домакинствата. Но ние също така помагаме на предприятията да останат на пътя за растеж, като запазваме работни места. И главно, да не се увеличават производствените разходи и да се прехвърлят върху цените на продуктите“, каза Мицотакис, цитиран от БНР.

Освен това Мицотакис обяви, че ще бъде въведена нова програма за пестене на енергия, която субсидира подмяната на стари електрически уреди, които след това ще бъдат рециклирани, като добави, че целта е „всички гръцки домове да работят с модерно и по-икономично електрическо оборудване“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase