Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в телефонен разговор е честитил на Кирил Петков избирането му за премиер на България, при което двамата се съгласили да продължат да работят за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство между Република Северна Македония и ЕС, съобщи МИА.

Още по темата
На колегата Кирил Петков честитих избора за председател на Министерския съвет на Република България. В телефонния разговор пожелах на премиера Петков успешен мандат и осъществяване на всички приоритети, утвърдени в програмата на неговото правителство с цел благополучие и просперитет на българската държава и българските граждани, заяви Заев на официалната си страница във Facebook.

Заев заяви, че в разговора двамата са изразили готовност да ускорят комуникацията и сътрудничеството чрез няколко работни групи в областите икономика, култура, здравеопазване, енергетика, инфраструктура и други области от интерес за македонските и българските граждани.

Съгласихме се да продължим да работим за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство на Северна Македония в ЕС и за нов позитивен импулс за укрепване на двустранните отношения между нашите две страни в името на общото европейско бъдеще, посочи Заев във Facebook.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase