Снимка: БГНЕС
Телата на загиналите при автобусната катастрофа на АМ "Струма" днес ще бъдат транспортирани до РС Македония с два военни самолета.
 
Инцидентът, при който загинаха 45 души, стана в ранните часове на 23 ноември. 
 
7 души оцеляха и бяха настанени за лечение в спешната болница "Пирогов". След като бяха стабилизирани, поетапно ранените бяха извозени с линейки от София за Скопие.
 
Продължава разследването на причините, довели до катастрофата. Работи се по всички версии, които не са отхвърлени.
Още по темата
 
В сряда автобусът бе огледан отново щателно от вещите лица и от автоексперти. Разследващите са установили откъде е тръгнало огнището, причината и начина на разпространението на пожара в превозното средство.
 
Потвърдено е, че туби с гориво не са били превозвани, имало е такива само за захранване на отоплителната система. Версиите за превоз на запалителни вещества и туби с гориво, категорично бяха отхвърлени.
 
Спекулации са теориите за превоз на наркотични вещества. Версията за тероризъм бе отхвърлена още в самото начало.
 
Основна версия за инцидента остава човешка грешка. 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 месеца

Кой бе осмия спасил се,а нямал късмет понеже го записали в списъка за издирване на спасили се,а се оказал сред жертвите след няколко дни през които били куп назначени инспектиращи проверки за причините с последствията от инцидента заради които бяха привлечени екипи отразяващи случилото се от място на събитието след инцидента още в първите часове и дни за изясняване от страните българска и македонска имало ли смяна на пътници за пътуване за да се освободят места за неизвестни пътуващи по маршрута

4

Анонимен

преди 6 месеца

Кой ще ги плаща тия самолети?

3

каръщина

преди 6 месеца

Сега остава и самолетите да се запалят.........