Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаят с катастрофиралия автобус на магистрала "Струма" вече се политизира в Северна Македония, заяви в ефира на БНР журналистът от югозападната ни съседка Йовица Пауновски.

"Търси се отговорност от институциите, дали е имало контрол, който да предотврати тази трагедия. Засега няма поемане на отговорност от страна на властта. Има трима отстранени от работа гранични служители", поясни той

"Като пътници не е наша работа да проверяваме дали туристическата агенция работи надлежно", коментира една от дискусионните в Скопие теми Йовица Пауновски.

Още по темата
"Има много отворени въпроси. Например къде са били останалите три автобуса. Според една от версиите само катастрофиралият автобус е минал по магистрала „Струма“, а останалите са избрали друг маршрут. Втората версия е, че останалите три автобуса са минали преди него и практически той е бил последен. Остава и въпросът какво е причинило самата експлозия – ключов момент, за да имаме толкова голям брой жертви", посочи журналистът в предаването "Преди всички".

Йовица Пауновски подчерта, че в момента представителите на медиите в РСМ получават много повече отговори от българските институции, отколкото от техните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase