Двама македонски митничари са уволнени, след като беше установено, че са пропуснали автобуса, катастрофирал на АМ "Струма", да премине границата без документи. Това обявиха митническите власти на Република Северна Македония, предаде Bulgaria ON AIR
 
рекият ръководител на двамата митничари също ще бъде санкциониран. В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници. 
 
Първоначалните проверки са установили, че не е отразено и самото излизане на автобуса от територията на Северна Македония. 
 
Властите в Скопие от своя страна отнеха лиценза на "Беса транс", която е фирмата превозвач, собственик на превозното средство.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 месеца

Веднъж се возих с подобни превозвачи от Германия до България. Бързо забелязах че доста неща им липсват като винетки например. Шофьора каза че ако плащат всичко както си му е реда, няма да имат печалба. Ще трябва да вдигнат цената толкова много че почти никой няма да го ползва и ще останат без работа.

14

stiling

преди 5 месеца

Въпроса е след като няма лиценз за международни превози, каква застраховка има? Най-вероятно има такава само за територията на Северна Македония! Тоест при тази катастрофа на чужда територия няма застраховка! Тоест няма да получат нищо семействата на пострадалите. Въпроса също е как нашите власти са пуснали автобус без застраховка на наша територия? Ако беше блъснал и убил наши сънародници какво щеше да стане, кой щеше да плати! И нашите са за уволнение!

13

Уточнение

преди 5 месеца

Журналистите нещо сте в грешка. Документите на превозното средство се гледат от граничните полицаи и вероятно те са уволнени. Това, че работят на митницата полицаи, не ги прави митничари. Митничарите следят за багажа и товарите, които се пренасят. Лицензите се следят от граничните полицаи.