Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие срещу правителството на Зоран Заев в Северна Македония се провали поради липса на кворум за дебат и гласуване, съобщиха македонските медии.

Председателят на парламента Талат Джафери закри заседанието в полунощ и заяви, че правителството продължава да работи в пълен състав, предаде БГНЕС.

Още по темата

В парламента присъстваха само представителите на управляващото мнозинство. Сред причините за проваления кворум е отказът на един от депутатите, който се подписа под искането за вота, да се яви на дебата.

Той написа в  социалните мрежи, че е получил мощни сигнали от стратегическите партньори, че през декември има голяма вероятност страната да получи дата за преговори за членство в Евросъюза.

Припомняме, че веднага след проведените в Северна Македония в края на октомври местни избори премиерът и лидер на управляващия Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев обяви, че ще подаде оставка и от двата поста поради загубата на неговата партия. Той обаче не направи това, а ръководството на СДСМ взе решение за отлагане на оттеглянето му за неопределено време. В защита на Заев застана и президентът Стево Пендаровски, който каза, че "решението на Заев е погрешно". "Не може да подаваш оставка, само защото си загубил местните избори", каза Пендаровски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase