Снимка: архив, БГНЕС

Социалдемократическият съюз на Македония /СДСМ/ е приел единодушно решение за отлагането на оставката на премиера на Северна Македония Зоран Заев за неопределено време. Това съобщи председателят на Централния съвет на формацията Перо Костадинов, цитиран от местни медии.

Ръководеният от него партиен съвет, както и Изпълнителният съвет на СДСМ проведоха късно заседание.

Още по темата

"Членовете на Централния съвет, като имат предвид преди всичко случващото се в държавата и момента, в който се намира Северна Македония, препоръчаха и решиха единодушно председателят и премиерът да отложи оставката си за неопределено време, докато тези процеси не се нормализират", каза Костадинов.

Той подчерта, че в предстоящия период СДСМ ще продължи да работи изключително за интересите на гражданите и предвид възможността страната да изпадне в нова криза.

В понеделник опозицията внесе в парламента в Скопие искане за вот на недоверие към кабинета на Зоран Заев. След като обяви, че се оттегля като премиер и партиен председател след загубата на местните избори, Заев обаче все още не е представил официално оставката си, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase