Снимка: архив, БГНЕС

Гърция няма да позволи масово влизане на нелегални мигранти, категоричен бе министърът по миграцията Нотис Митаракис.

От началото на годината бежанският натиск към Гърция е намален със 73%.

Още по темата

Митаракис заяви пред медиите, че няма да се позволи нелегално влизане на мигранти в страната при евентуална бежанска криза от Афганистан, предаде БНР.

В рамките на една година всички мигранти ще бъдат настанени в лагери от затворен тип, което вече отказва много от тях да правят опит чрез Гърция да достигнат до други европейски страни.

В област Еврос на сухопътната граница с Турция оградата поставя под контрол всяко влизане в страната. Има силни патрули и по река Марица.

Постигнато е  споразумение с ресорните министри на страните от Средиземноморието за общ план по контрол на мигранския натиск, заяви министър Митаракис.

Въведен е нов механизъм по бързо разглеждане на молбите за убежище. Чужденците, които нямат право на закрила, се връщат обратно в Турция.

Сили на европейската агенция по охрана на границите „Фронтекс“ са разположени на сухопътната и морска граница.

Министър Митаракис призова за повече солидарност от страните в Централна Европа.

 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 месеца

Ние пък нямаме нужда нито от огради, нито да пазим границата. Никой не иска да попадне в страната Сървайвър. Тук могат да оцелеят единствено българите.

2

лицемери

преди 7 месеца

не чух да ги връщат след лагера?! всички лъжат че се борят с миграцията докато тихо мълком държавата им помага да останат. кога ще стрелят по границата както е редно

1

Анонимен

преди 7 месеца

Гърция е държава. Ние не.