Снимка: БГНЕС

Гръцката полиция започна мащабно разследване, част от което е случай със сертификати за ваксиниране, издадени от България. Предполага се, че сред тях има фалшиви.

Вчера парламентът в Атина прие промяна в закона, като за издаване на фалшив сертификат глобата е 5 хиляди евро и наказателна отговорност.

От единичен случай с издадени фалшиви сертификати в град Козани разследването на полицията обхвана вече цялата страна. Под съмнение са здравните документи на медицински служители в държавни болници в Солун, Кавала, Санторини, Драма и още няколко области, предаде БНР.

За да останат на работа, част от тях са представили сертификати за ваксиниране от България.

Журналистическо разследване на телевизия „Опен“ съобщава, че някои от разследваните медици са били на работа на датите за поставяне на дозите в България. Други са представили документ за наличие на антитела след преболедуване на коронавируса, без да са излизали в болнични по това време.

В град Тива са издадени отрицателни тестове за коронавирус без лицата да са тествани в лабораторията на болницата. На други места са имунизирани повече хора от наличната за деня ваксина.

Медици признаха пред властите, че им предлагат по 200 евро за издаване на фалшиви лабораторни резултати.
 

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

До УМЕНЕдин такъв умен като тебе, дето беше виден антиваксър, го погребахме в събота. Ковид. Бащата на друг виден антиваксър почина вчера. Пак Ковид. А ти си обяснявай колко добре е да го преболедуваш - не при всеки се получава да излезе жив от болницата. Че и кислородът и плазмата не помагат.

32

Solar Power

преди 2 месеца

До УМЕН: Умните и богатите се боцкат за да могат да си харчат парите. Останалите са смели и ще разчитат евентуално при зараза на нашата здравна система. Мерси :)По добре да си пусна тото хахахаха

31

Орлин Соколов

преди 2 месеца

До 1900-та година,гърчолята са били най-големите фалшификатори в Европа.Те са изработили 80% от фалшивите златни наполеони в Европа и Света.Просто им е традиция на тия,не се учудвайте на нищо.