Снимка: БГНЕС, архив

За втори път е осквернена паметната плоча на 15-те български граждани, които починаха при инцидента с кораба „Илинден“ в Охридското езеро през 2009 година.

За случая информираха от Министерството на външните работи, като определиха отношението към паметта на жертвите като неприемливо.

Още по темата
"Всеки акт на омраза срещу друга държава или нейните граждани противоречи на основните ценности на съвременните демократични общества. Очакваме от властите на Република Северна Македония да предприемат бързи действия за разкриване на извършителите и подвеждането им под отговорност, както и за възстановяване на паметната плоча в нейния автентичен вид", заявяват в позиция от МВнР.

Посолството ни в Скопие е изпратило незабавно протестна нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония, с която се изразява позицията на България за вандалския акт.

Коментари Напиши коментар

33

ББ

преди 10 месеца

До Сюлейман пашати си сърбоманско мекере бре...кого ще заблудиш,сееш разделения и омраза...представяйки се за... турчин,турция и сърбомането в ЕС...ама друг път!...омразата насаждането на насилие не са ЕС ценности!!!...може да купите няколко продажни лобисти и чиновници...но не е достатъчно!!!Народа ви ще ви отдаде заслуженото...въпрос на време е...еволюция!

32

ББ

преди 10 месеца

До Сюлейман пашабеден духом...насаждащ омраза и разделение...ти си за намиране...ако не си чужда служба...дори и ако си...насаждаш омраза...най-добрият ми приятел е...мюсюлманин бре...меститим си празниците,помагаме си...и в добро и в зло...и ни сееш разделения и омраза...объркал си Народа...беден...и сайтчето...сезирайте службите за подобни...насаждащи...насилие...носите отговорност!!!ще ви бъде потърсена...не се заблуждавате!

31

Анонимен

преди 10 месеца

В интерес на истината в РСМ няма кой знае какви забележителности.Както природни,така и исторически.Много им е мъка че нямат дори и два камъка останали един връз друг от преди 500-1000 години,за да ги заградят в стъклена витрина и да ги разпространяват по пощенски картички и пощенски марки.Имат само едно езеро,което някой е решил да посети,поради липса на друга забележителност.Та нашите сънародници се преобърнали с корабче в спокойно време и си заминали.И те да вземат да оскверняват клетниците?