Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви пакет от мерки за засегнатите от пожарите. Помощта за хората, понесли щети, ще стигне до 150 000 евро на семейство. Незабавно се отпускат по 20 000, 12 000 или 5 000 евро в зависимост от степента на щетите.

Още по темата

За известен период се спира и изискуемостта на дълговете и данъчните задължения, както и разпродаването на движимо и недвижимо имущество от частни съдебни изпълнители.

За наемането на временно жилище ще се отпускат до 500 евро, докато хората възстановят домовете си.

Помощи се предвиждат и за бизнеса и унищожените лични земеделски стопанства, предаде БНР.

Междувременно от Гърция се съобщава за разпалването на ново огнище на пожара на остров Евия. Образувал се е  нов фронт от километри заради силния вятър в района. По-рано бяха евакуирани 19 села на полуостров Пелопонес в района на община Гортиния.

 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 месеца

Мисля, че е време към данъка на всеки имот да започне са се събира и нещо като задължителна застраховка. Защо за колите има задължителна Гражданска, а за имотите да няма? Така, когато се случи някакво застрахователно събитие с имота ти, ще имаш пълното право да изискваш обезщетение.А не като ти изгори къщата да викаш телевизия и да хленчиш държавата да помага с парите на всички нас, защото ти си беден и нямаш средства да си го възстановиш.

7

Анонимен

преди 10 месеца

Айде малко по-леко с тая държава. Обърнахме я на брашнен чувал. Защо данъкоплатеца т.е всички ние, трябва да плаща имотита на всеки, който не е счел за нужно да го застрахова? То е лесно да се гледат гърците, но те от години живеят на гигантски кредит от запада, щото все са много ларж и са големи раздавачи на държавни пари.Трябва да се изиска създаване на фонд за бедствия, в който да се отчисляват част от данъците върху имотите, а не все държавата.

6

Анонимен

преди 10 месеца

А тук 375лв за хората останали без къщи в Старосел и 500лв на близките на загиналите-ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ. И като написах, че държавата трябва да им дари по един фургон на останалите без дом, а на близките на жертвите поне по 5000лв и ме наплюха веднага някакви тролове. А онея хрантутници в парламента ще похарчат трети път 60млн лв за организиране на никому ненужни избори.