Вучич искал услуги от престъпния бос. Снимка: БГНЕС

Велко Беливук, ръководител на престъпна група, заподозряна в няколко брутални убийства, изнудване, отвличане и трафик на наркотици, разказа на изслушване в прокуратурата за предполагаемата си връзка със сръбския президент Александър Вучич и други хора от върха на Сръбската прогресивна партия.

По думите му Вучич и неговите сътрудници са го молили за редица услуги - да контролират трибуните на Партизан да не скандират срещу президента, да сплашват организаторите на протести срещу правителството, да осигурят мир на Парада на гордостта и др.", пише в протокола от разпита на Беливук, получен от KRIK.

В началото на август се очаква прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу Велко Беливук, известен още като Веля Неволя, лидерът на престъпната група "Принципи", работила в рамките на черногорския Кавачки клан.

Кланът Беливук се смята за един от най-бруталните в региона.

Освен, че е заподозрян в жестоки убийства, изтезания и търговия с наркотици, смята се, че той има връзки с полицията и политиците.

"Реших да разкажа всичко за връзките си с президента на Сърбия Александър Вучич, министъра на полицията Александър Вулин, братът на Вучич, приятели, кумове и всички други политици, които са ни молили за услуги, а сега се преструват, че не се познаваме и си мият ръцете с нас", каза Беливук на прокурора.

По думите му той се е виждал с Вучич лично няколко пъти.

Беливук заплаши също да разкаже още подробности в бъдеще, "ако определени хора не се опомнят".

Съветникът на президента по медиите Сузана Василевич отказа коментар по изявленията на Беливук. Коментар е отказан и от останалите споменати от него политически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase