Снимка: БГНЕС

Приятелските отношения между Република Северна Македония и Турция и динамизирането на сътрудничеството бяха темите на разговор между президента Реджеп Тайип Ердоган и премиера Зоран Заев.

Македонският премиер направи еднодневна работна визита в Турция и се обяви за задълбочаване на икономическите и търговски връзки между Скопие и Анкара.

В момента се подготвя нов договор за свободна търговия, който има за цел да отвори повече възможности за турските инвеститори в Северна Македония.

Двамата лидери се обединиха около виждането, че Северна Македония и Турция, като съюзници в НАТО, отстояват еднакви ценности относно мира и стабилността в региона посредством добросъседските отношения и регионалното сътрудничество, както и в борбата с тероризма, в съответствие с националното законодателство на двете държави и международното право, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

В приветствената си реч президентът Ердоган подчерта, че в сърцата на гражданите на Турция Северна Македония има специално място като държава, с която ги свързват дълбоки исторически връзки, съобщава БГНЕС.

Турция е изразила готовност да продължи да помага на Северна Македония в борбата с пандемията и има желание да задълбочи сътрудничеството в областта на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase