Снимка: БГНЕС
19-годишен турски тийнейджър, държащ се като вампир, предостави на медиите безпрецедентна история. Тя накара психиатрите да добавят случая му към медицинската литература, съобщава "Хюриет".
 
Младежът, чието име не може да бъде разкрито, се оплаква, че пие кръв, има проблеми с доверието на хората и умишлено избягва тълпите, за да не навреди на никого. Семейството му решава и го отвежда при двама психиатри - Илкнур Кираз Авчи и Чичек Ходжаоглу. 
 
По време на разговорите с психиатрите тийнейджърът си спомня времето, когато е опитал кръвта на приятел, чийто крак кървял, когато е бил на 13 години.
 
Според съобщенията той е успял да открадне няколко банки с кръв от болница, където е бил стажант.
 
"Отвън изглеждам като спокоен човек. Но всъщност съм нервен, въпреки че не разкривам чувствата си. Емоциите ми се променят бързо. В мен има двама различни човека: добър и лош. Първият е спокоен и отзивчив, другият е ядосан, опасен и агресивен", казва той за себе си.
 
Авчи и Ходжаоглу поставили диагноза на младия мъж - параноя, гранично разстройство на личността, асоциални и дисоциативни черти на личността при психиатричната им оценка. 
 
Сеансите му продължават всяка седмица в продължение на три месеца. През последния месец на лечение не е имал желание за пиене на кръв и неговата импулсивност е намаляла.
 
Тийнейджърът е имал детство, изпълнено с чести заболявания, и според него майка му е предимно индеферентна, а баща му неглижира всичко.
 
"Ако брат ми се грижеше за мен вместо за сестра ми, сега нямаше да бъда тук", казва той по време на сеансите, добавяйки, че няма близки приятели в началното училище и че приятелите му се страхуват от него. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase