Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция леко облекчиха мерките срещу коронавируса, но основните ограничения се запазват.

Обсъжда се отваряне на заведения след Великден, предаде БНР.

Само учениците от гимназиите се върнаха от днес на училище. За влизане в клас се изисква отрицателен тест за коронавирус. По данни на здравното министерство от направените над 50 000 теста на учениците положителните резултати са под половин процент. Маски и дистанция се спазват стриктно. Част от уроците се изнасят извън класните стаи.

Още по темата

С изключение на град Козани от днес са отворени магазините в цялата страна при различни условия.

В Солун и Патра, където е все още високо нивото на заразени, се пазарува със запазен час и пред входа на магазина. В областите с добра епидемиологична обстановка е позволено определен брой клиенти в търговския обект.

Запазва се вечерният час.

Всяко излизане извън дома се допуска след получено телефонно съобщение от властите.

Заведенията ще останат затворени до Великден, категорични са от правителството.

Засега не се променят и ограниченията за влизане в Гърция. Прилага се задължителна карантина от една седмица.
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 седмици

Навсякъде по света има логика в "мерките" и ценят здравето и живота си. Само тук си играем на някакви "мерки ластик", в най-големия пик отварят, после затварят, разиграват ни като маймуни на руска рулетка, а сме първи по смъртност с това наше здравеопазване. Потресаващо, но факт.

8

Анонимен

преди 3 седмици

Кога ще го хване вируса предаващ се по определения му начин от жив на жив индивид включително от вид на вид и за среда освен как за начин с неразпространение как без въздушна с без влажностна-капкова или без кондензациионна за съществуване среда като възможна за която никой не знае както обясняват за индивидите и поради таз причина е нужно всеки да бъде или да ходи със собствен многофункционален,многоразов за ползване и обслужване тест от разнообразието по щам,мутации в междучасията и часовете.

7

Анонимен

преди 3 седмици

"Свободолюбивите" гърци са се изпокрили като мишки