Снимка: БГНЕС

Пътуванията за и от Турция съвсем замряха заради COVID. Автобусите, обслужващи линиите между Кърджали и различни турски градове, са оставени на депо на автогарата в родопския град.

Заради пандемията от COVID-19 на парламентарните избори в Кърджали няма да пристигнат автобуси с избиратели от Турция. Традиционно част от нашите изселници се връщат по родните места, за да упражнят правото си на вот.

Тази пролет ситуацията е различна. Пътникопотокът между България и Турция е замрял.

Още по темата

"Положението е критично. Хората пътуват само при крайна необходимост", твърди Сейхан Мехмед, който е представител за Кърджали на един от големите превозвачи.

Думите му се потвърждават и от диспечерите на автогарата в родопския град. Според тях преди пандемията от Кърджали до различни турски градове са потегляли до 18 автобуса само в денонощието в едната посока. В момента от кърджалийската автогара тръгват по 1-2 полупразни автобуса.

"Няма как да пусна автобус с трима или четирима пътника. Сметките ни не излизат", казва Мехмед пред "24 часа". Той допълва, че за да обслужват малкото пътници, фирмите събирали клиентите си и се редували при пътуванията.

Наложените ограничителни мерки заради COVID-19 в Турция допълнително ще затруднят пътуванията до България. Властите в югоизточната ни съседка обявиха пълен локдаун за почивните дни.

Турските граждани имат право да напускат домовете си единствено за да си купят храна и лекарства.

Коментари Напиши коментар

53

ОСМАН

преди 1 месец

Те арменците в целия свят не са били милион че да ги изтреПем толкова..В нагорни КАРАБАХ ИЗЧИСТИХМЕ ОКОЛО 15 000 САМО.ДРУГИЯ път да внимават и да не вярват на измисления геноцид..

52

Анонимен

преди 1 месец

До 49
Турция е била марионетка на Англия! Справка Сенклер, английски официален престъпник работил за пуйките през и след Освободителната война! И правилно от османците нищо няма само разрушения и скръб, два камъка един върху друг не са оставили като наследство от ~500 робство!

51

Хм

преди 1 месец

С камили...?!