Снимка: архив, БГНЕС

Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи, които това лято ще представят сертификат за имунизиране, независимо от вида на ваксината, предаде БНР.

Европейски туристи ще се приемат по общи условия, утвърдени от Брюксел.

Още по темата
Гърция ще признава сертификати за ваксиниране на туристи дори и с ваксини, които още не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис в Белград, където се срещна с представители на  сръбското правителство.

За да осигури безпрепятствено влизане на туристи от трети страни, Гърция се договаря за приемане на туристи от държави с висок праг на ваксиниране.

Преговори се водят с Израел, Великобритания, Сърбия и Русия.

Министерството на туризма в Атина съобщава, че първите туристически групи ще бъдат приети преди официалното начало на сезона от 14 май.

В същото време в парламента влезе за гласуване по спешна процедура закон с промени  за облекчаване на задължения на фирми и компании, пострадали по време на пандемията. Очаква се разсрочване на задълженията към държавата до 120 вноски, както и икономическа помощ на малките и средни предприятия.

Опозицията предупреждава за опасност от „цунами от безработица“.     

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 месец

Руските туристи докараха сибирската въшка по доматите у нас и съсипаха окончателно зеленчукопроизводството. Сега наместо домати ще ядем ония работи на рускините.

14

Анонимен

преди 1 месец

Умния и интелигентния ганцо казва че ваксината е лажа и искат да го ваксинират за да му откраднат извънземните тоз безкраен мозак.Само ганцо знае истината за това е върха по всичко в Европа

13

Анонимен

преди 1 месец

Знае се, че ваксините не само предпазва от тежко протичане, но и частично защитава и от заразяване, т,е. и от разпространение на вируса от ваксинираните. Прави са гърците да искат по-безопасни туристи.