Снимка: БГНЕС

Студенти, преподаватели и ученици от гимназиите в Гърция се обединиха в обща демонстрация днес въпреки забраната на полицията за събиране на повече от 100 души на обществени места. Недоволството избухна по повод внесен в парламента проектозакон, предаде БНР.

Студентите, които са подкрепени и от основната опозиция в лицето на лявата СИРИЗА, настояват да се оттегли предложението за влизане на полицейски патрули в университетите. От опозицията заявиха, че „това не се е случвало от годините на военната хунта“.

Министърът на общественият ред Хрисохоидис заяви, че полицията ще следи да не се извършват хулигански прояви и разпространение на наркотични вещества в университетите.

Втори ден продължава стачката на работещите в търговския флот на пристанищата Пирея и Солун. Те искат да се отмени заповед на министъра на флота, която допуска кораби да влизат в пристанищата без разрешително за навигация, което според синдиката на пристанищните работници е голям риск за живота на работещите. В резултат на стачката десетки търговски кораби не могат да акостират в Пирея и Солун.
 

Коментари Напиши коментар

2

КАРЪК

преди 8 месеца

........каза панелният плъх и доволен се върна в дупката си да робува доброволно...

1

Анонимен

преди 8 месеца

Тия съвсем се разпищолиха.До сега си бяха издействали да не може да влиза полиция в университетие.Даже най-страшното престъпление ако се извърши в университет - полиция няма право да влезе. Което го няма никъде по света.И сега реват комунистчетата, че трябва да дпазват законите.