Снимка: БГНЕС

Албанската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици протестиращи в Тирана след убийството на 25-годишен мъж, нарушил противоепидемичната забраната за излизане навън в нощните часове, предаде Ройтерс.

Мъжът е загинал в ранните сутрешни часове във вторник, след, както съобщават властите, "прекомерна употреба на сила от страна на полицай", предаде БНР.

Още по темата
Полицията първо съобщи, че мъжът, който според някои медии се казва Клодиан Раша, не се подчинил на полицейско нареждане да спре и че носел оръжие. Впоследствие полицията заяви, че той носел предмет, който обаче не бил оръжие.

Протестиращите настояха за оставката на вътрешния министър, замеряха сградата на министерството с различни предмети и запалиха коледни дървета, преди да бъдат разпръснати от полицията.

Двама полицаи и един журналист са леко ранени.

Полицаят, която е застрелял Раша, е арестуван и се води разследване.
 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 месеца

Подпалването на елахата не е случайна, и в други мюсюлмански страни е имало палежи на елихи, защото били символ Европа и християнството.

19

Анонимен

преди 2 месеца

Къв мъж, то само шиптаря там в него нужник...

18

Анонимен

преди 2 месеца

До фен на мерките 13
Браво на полицая. Тук ги е страх да използват сила и разни нехранимайковци разнасят вируса..............Има един много приятен българин с спевдоним Елиазар Хараш който казва една голяма истина за Ковида! Ако ще и в пещера да се скриеш, ако Господ те е набелязал че ти е време да си вървиш, за да не си натрупаш още по голяма беда както на теб самия или на някой друг, Кодида и в пещерата ще те намери!