Снимка: архив, БГНЕС

Транспортна стачка в Гърция спира метрото в Атина и корабите.

Безпроблемно ще се изпълняват всички полети от и към гръцките летища днес, след като ръководителите на въздушното движение в страната и други работещи в сектора отмениха планираната 24-часова стачка.

Това се наложи, след като съдът определи протестните действия за незаконни след жалба на гръцките министерства на икономиката, транспорта и вътрешните работи, предаде БНР.

В Атина обаче стачкуват работещите в метрото и електрическата железница. Трамваите ще изпълняват курсове от сутринта до 18 часа. След това ватманите ще прекратят работа до края на смяната им.

Нормално в гръцката столица ще се движат автобусите на градския транспорт и тролеите.

Също днес стачка е обявил и Общогръцкият съюз на механиците от търговския флот, поради което корабите в цялата страна няма да пътуват. Съюзът е взел решение, че 24-часовата общогръцка стачка ще важи за всички категории кораби.

 

Коментари Напиши коментар

3

ХАХАХАХАХА

преди 1 година

От гръцките войници пред парламента им по-големи смееешници и палячоовци няма. Мажоретки с помпони. И тия щели да бият Турция. Хахахаха.

2

УМЕН

преди 1 година

Тия не могат да си наредят приоритетите. Вместо срещу затварянето те протестират срещу морските вълни и студеното време. Антиумна нация.

1

Анонимен

преди 1 година

Гладни кучета па се разлаяха