Снимка: БГНЕС

Франция ще увеличи военното си присъствие в източната част на Средиземно море, каза президентът Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата

Той призова Турция да спре проучванията за петрол и газ във водите, обект на териториални спорове. Тези сондажи на Турция предизвикаха засилено напрежение с Гърция.

Френският президент изрази в телефонен разговор с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис безпокойството си от "напрежението, предизвикано от едностранните решения на Турция за проучвания на петролни находища", предаде Франс прес.

Те трябва да престанат, за да се даде път на мирен диалог между двете съседни страни и съюзнички в НАТО, добави Макрон в комюнике, разпространено от Елисейския дворец.

Франция ще засили временно военното си присъствие в Източното Средиземноморие, за да може да направи по-добра оценка на ситуацията в региона. По този начин Париж изразява желанието си да способства за спазването на международното право, се казва в заключение в текста.
 

Коментари Напиши коментар

63

Велика Франция

преди 1 година

Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Франция е най-великата страна! Най-доброто предстои! Vive la Republique! Vive la France!

62

1234

преди 1 година

Французи ли, :)) нека да дойдат и те чакаме ги с нетърпение,да ги изпратим в дъното на морето.

61

KOSTAS LINKE

преди 1 година

МОНГОЛО-ПАКИСТАНСКА ТУРКИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРОСТО РАЗМАЗААНА ДО ПЪЛЕН ОТКАТ И ПОКЛОН ДО ЛАМАРИНАТА ..-- ОТ РАКЕТИ , БОМБИ И КУРШУМИ .ИДВАТ ИДВАТ.....ГРЪЦКИТЕ КОРАБИ, ИЗТРЕБИТЕЛИ, ТАНКОВЕ И РАКЕТИ -- ИДВАТ ЗА ВАС ТУРСКИ КРАДЛИВИ АЗИЯТЦИ . И НЯМА ДА ОСТАНЕ НИ ЕДИН С ТУРСКО-ПАКИСТАНСКА ФАМИЛИЯ ЖИВ .А ПА ДА НЕ ГОВОРЯ ФРАНЦИЯ КАКВО ЩЕ СТОРИ НА ПЛЕМЕТО ВИ .