Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция въведоха строги мерки във връзка с Курбан байрам. Със задължителни маски се допускат определен брой вярващи в джамиите.

Масови проверки се извършват в цялата страна за спазване на мерките, предаде БНР.

"Молете се в къщи", препоръчват гръцките санитарни власти на мюсюлманите. Във връзка с празника Курбан байрам ограничиха броя на хората в джамиите.

Кметове оттеглиха издадените разрешителни за молитва извън храмовете. Полиция и местните власти охраняват места, където по традиция се извършват масови молитви на празника.

Още по темата

Забранено е събиране на повече от 10 души на тържество в домовете. Строгият контрол е във връзка с риск за масово предаване на коронавируса, както се случи в Ксанти преди месец.

Гръцката църква също разпореди строго спазване на санитарните мерки в християнските храмове и забрани събирания за църковните празници.

Носенето на маски е задължително във всички затворени обществени места. Глобата е 150 евро дори и за неправилно поставени маски.

Поради зачестилите случаи на събиране на много хора в нощните заведения по островите полицията следи с дрон броя на клиентите. При нарушение се налагат строги глоби и затварят заведения.

Днес след извънредно заседание на правителството се очаква въвеждане на по-строги ограничения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase