`
Снимка: БГНЕС

Правителството на Косово с премиер Албин Курти от движение "Самоопределение" загуби вота на недоверие, иницииран от неговия коалиционен партньор "Демократическа лига на Косово" (ДЛК) и така ще бъде заменено от временен кабинет на фона на разрастващата се в страната криза около коронавируса, пише прищинското издание Gazeta Express, цитирано от „Фокус“.

Още по темата

Депутатите в Косово свалиха правителството на Курти в късните часове на 25 март, след успешен вот на недоверие, гласуван в извънредно пленарно заседание. Инициативата беше подкрепена от опозиционните партии. Правителството просъществува за по-малко от два месеца, след като премиера встъпи в длъжност на 3 февруари 2020 г. Курти все пак ще остане временен министър-председател, докато не бъде формирано ново правителство.

Коалиционните партньори на "Самоопределение" инициираха вота на недоверие, след като Курти реши да уволни министърът на вътрешните работи от ДЛК Агим Велиу, след спорове за това дали да бъде обявено извънредно положение във връзка с пандемията от коронавируса.

Ръководителят на парламента и заместник-председател ДЛК Вьоса Османи гласува против във вота на недоверие и разкритикува инициативата на своята партия.

Коментари Напиши коментар

3

Щирлиц

преди 1 седмица

А цената на белия прашец как върви?Да не е спаднала,мм?

2

Анонимен

преди 1 седмица

Не са се разбрали колко ще е цената на бъбрек за износ...

1

Анонимен

преди 1 седмица

Шиптърите се скараха с американците за митата и се видя кой командва там. Косово е терористичен тумор създаден по геополитически интереси.