Снимка: Pixabay

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкидики, без да плащат данъци. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата, предава БНР.

Още по темата

Голям пожар гори на втория ръкав на Халкидики - Ситония

"Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци", информира днес в обширен материал вестник "Етнос".

Схемата е позната от години,
но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред медията Димитрис Хадалис - председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели.

Гърците настояват за масови проверки на чужденците
. От икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Системата е добре организирана, оплакват се гърците. Сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая, като при гърците - собственици цената е много по-висока, защото плащат данъци.

Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 3 седмици

Август 2018 бях в Атина !
———-

Колко градуса беше температурата в Атина през август, та да си струва това упражнение?

Имаше ли много умрели от слънчев удар и задушени от пожарите наоколо?

114

Анонимен

преди 3 седмици

ХЕЙ ТИЯ КОМУНИСТИ ИЗКУПИХА ГЪРЦИЯ,ХОТЕЛИ АПАРТАМЕНТИ ,РЕСТОРАНТИ И ПРОЯВЯВАТ СМЕЛОСТ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.БАНДИТИ!!!!!
БГ-СХЕМИ, НАРИЦАТЕЛНО ЗА БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ!!!!!
КОМУНИСТ,МУТРА,КОМУНИСТ,МУТРА......

113

Преминаващ

преди 3 седмици

Август 2018 бях в Атина ! Хотел в центъра, 4 звезди (ИСТИСКИ, не като нашите надути от 1 на 5 звезди) , стая за трима, климатик, телевизор, баня (НЕ ОБЩА), хладилник, охраняем безплатен паркинг, ОБИЛНА ЗАКУСКА (всички повтаряха, не само българите, а и немци и поляци и французи) , толкова обилна, че не се сещаш за обяд, тераса ! Всичко за 61€ на нощ за тримата ! Касова бележка в момента на наемане на стаята ! На 30 мн с електричката от БЕЗПЛАТЕН плаж ! Скоро няма да се сетя за нашето чИрномУрие