"Зоран Заев получи жълт картон затова, че забави икономическите реформи, затова, че не промени закона за службите за сигурност, а страната трябва да стане член на Североатлантическия пакт в края на тази година, и разбира се това, че няма наказани от фамилията, срещу която той толкова сериозно се сражаваше", заяви в предаването "Брюксел 1" основателят на БГНЕС Любчо Нешков в коментар на първия тур на президентските избори в Северна Македония.

Още по темата
В тях кандидатът на управляващия Социал-демократически съюз на Македония на премиера Зоран Заев - Стево Пендаревски, води с минимална преднина от 0.6% пред Гордана Силяновска - кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.

Балотаж в Северна Македония за президент, резултатът равен

"Тези избори за президент ще бъдат последната институционална промяна в Северна Македония. Независимо кой ще бъде избран за президент, в никакъв случай няма да се стига до отричане на договори и т.н. Този въпрос е решен", категоричен е Нешков.

По думите му, по отношение на Балканите, ние трябва да поглеждаме на Македония от София. "Аз смятам, че динамиката се забави, на моменти дори беше спряна, а какви са причините - не мога да намеря логичен отговор. Не мога да си обясня защо бешеше отложено съвместното правителствено заседание от декември месец миналата година.

На 10 май се пуска последната отсечка от коридор номер 10 от Белград до Атина без спирачка. А какво правим ние ( б.р. - по отношение на пътищата, които ни свързват със Северна Македония)?," попита експертът.

Целия разговор - вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase