Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Албания е най-приятелската ни страна. Това приятелство е 100-процентово, помагаме си едни на други да се движим напред към бъдещето с крайната цел нашите граждани да живеят по-добър живот, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за ТВ Топ ченъл от Тирана, цитирано от агенция МИА.

Заев посочи, че търговският обмен между двете страни миналата година е нараснал с 11,5 на сто и заедно двете държави имат голям капацитет и за други постижения.

"Трябва да насърчим инвеститорите от нашите две страни, за да имат печалба. От друга страна това означава повече работни места за нашите граждани, по-голям БВП, както и нов износ на нашите компании", каза Заев, цитиран от БТА.

На въпроса има ли конкретен план с албанското правителство за разширяване на икономическото сътрудничество и за свободното движение на стоки и хора в двете страни, Заев отговаря, че е необходимо да се развиват всички инфраструктурни проекти, които свързват двете страни.

 

Коментари Напиши коментар

34

България

преди 2 месеца

Ганчо, Дека е тази заплата от 200€, бре?!?
В Чистотата получават два пъти повече...
Айде стига с тези комунистически измишльотини...!

33

Мария

преди 2 месеца

ХУБАВ ЛАФ ИМАТ БРАТУШКИТЕ"ЩЕ ПОЖИВЕЕМЕ ЩЕ ВИДИМ".ТОЗИ ЧОВЕК КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ. ДА СЕ ОГЛЕДА НАОКОЛО И ДА ВИДИ С БЪДЕЩЕТО НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ..ТОГАВА ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ Е БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ТЯХ.ДОСТА КРЪВ СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА ЗАПАЗЯТ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ЗЕМЯТА И НАРОДА СИ.НО КОЙ ГО ВИЖДА,САМО ХУЛИ И ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ В ОТПЛАТА.

32

Бай Ганю

преди 2 месеца

Изобщо излиза, че в Македония се живее добре. Да видим до кога. През зимата в Боровец беше пълно с македонци - спокойни, богати, с хубави коли и големи семейства. Само ние българите си носехме на пистата вода и сандвичи от в къщи ...