Снимка: Facebook / "Вечерни лист"

Хърватин на 54 години изхвърли четирите си деца от балкона на къщата – от 6 метра височина.

Децата са на възраст 3, 5, 7 и 8 години.

В момента на инцидента в къщата се е намирала и майката.

За случая веднага е било съобщено на полицията и спешна помощ. Бащата е бил задържан.

Спешна помощ е откарала децата в болницата в Задар. Децата са били в съзнание, но в много тежко състояние и в шок.

„Две от децата са пострадали тежко и са в интензивното отделение, а другите две са без опасност за живота. Все още им правят изследвания и прегледи“, каза директорът на болницата.

Бащата Йосип Раджак работи като нощен пазач в къмпинг. Семейството е пристигнало на остров Паг от континенталната част на Хърватия /областта Меджимуре/ и е живеело във въпросната къща под наем.

Мястото на трагичните събития се намира на едва стотина метра от полицейското управление на острова.

"Майката редовно водеше децата на разходка, на училище и на детска градина. Децата винаги изглеждаха добре", казва съседка на семейството, цитирана от „Ютарни лист“.

По непотвърдена информация семейството е било под наблюдението на социалните служби, а майката на децата имала по-голяма дъщеря /на 18 г./ от предишна връзка, но това дете е било отнето от майката. Според една от версиите момичето дори само било поискало да я изведат от семейството.

По думите на хора, с които се е срещала, поведението на майката през последните дни с нищо не говорело за трагедията, станала тази сутрин в 6,47 часа.

Според портала Zadarski.hr преди чудовищното престъпление не е имало никакъв семеен скандал, а веднага след като хвърлил децата, бащата хладнокръвно се качил в колата си и отишъл в полицията да се предаде.

"Шокиран съм, не знам какъв може да е този ум да направи това на собствените си деца. Сега бяхме в болницата. Двете деца са в стабилно състояние. Момиченцето на 7 години е в най-тежко състояние, другото момиченце е по-добре. Дойде майката от Паг, сега е вътре", каза областният управител на Задар Божидар Лонгин, цитиран от "Вечерни лист".

По повод инцидента премиерът Андрей Пленкович каза, че Хърватия е потресена от този чудовищен акт.

Полицията установява обстоятелствата около инцидента и в рамките на компетенциите си ще вземе мерки за юридическа защита на децата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase