Снимка: Reuters, архив

Полицията на Северна Македония пази по 24 часа пътните табели с името Република Северна Македония, поставени миналата сряда на граничните пунктове на страната, поради опасността да бъдат повредени, унищожени или откраднати, съобщава местният интернет сайт "Сакам да кажам", цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата

На граничните пунктове има постоянни полицейски групи, които са там не само заради пътните табели с новото име на страната, а и за защита на междуграничното пространство от свободно минаващи хора.

Неофициално обаче полицаите имали за задача постоянно да стоят пред новопоставените табели поради опасността противници на новото име на страната да ги повредят, както стана с табелите на магистралата "Приятелство", която преди това се наричаше "Александър Македонски".

Скоро след промяната на старите пътни табели с името "Александър Македонски" с нови с името "Приятелство", което бе първата стъпка към изграждане на доверието с Гърция, табелите бяха повредени. Досега никой не е отговарял за повреждането им.

Според закона наказанието за кражба, унищожаване или повреждане на пътните табели е глоба от 300 евро за физическо лице, а за юридическите лица, отговарящи за поддържането на пътищата, глобата е 2000 евро.


 

Коментари Напиши коментар

11

Дудата

преди 2 месеца

Какви други новини да очаква човек от Психодиспансера FYROM?

10

голям чеп

преди 2 месеца

А къде е южна Македония?

9

Анонимен

преди 2 месеца

Страхотна игра на "Стражари и апаши" се заформя.