Снимка: Reuters

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Още по темата

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

 

Коментари Напиши коментар

6

Ttt

преди 3 месеца

До баба Мара
Отиди до КАМ в Македония па коментирай

5

баба мара

преди 3 месеца

де-билите нали ходят в македония да пазаруват било евтино и качествено
в българия има една македонска верига кам да проверят там колко е качествено особено хляба нека видят какво е заря ама истинска

4

Анонимен

преди 3 месеца

Това може да е някаква нагласена работа на американците, уж помагат, а то няма нищо подобно, или е нещо организирано от самите янки, за да си пишат дивиденти, демек ако не бяхте влезли в НАТО, какви лошотии щяха да ви се случат. Не ги харесвам северно фиромите, но им желая мир и спокойствие, иначе НАТО, е сатанинска организация, и трябва скоро да се отървем от нея.