Снимка: БТА

14 и 15 февруари ще бъдат обявени за дни на траур заради тежката катастрофа, която стана на пътя Скопие-Тетово и отне живота на 14 души, близо до Карпалак, предава скопската телевизия MTM, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Автобусът, в който имало около 50 души, излязъл от магистралата, свързващата Скопие с Тетово, и паднал в дълбока 10 метра пропаст. Причината за злополуката, станала на 25 километра западно от Скопие, още не е ясна. Местни жители от близкото село и пожарникари се притекли на помощ на оцелелите, сред които е и шофьорът.

Повечето от работниците, пътували с автобуса, са от град Гостивар, намиращ се на около 80 километра от Скопие. Те се връщали от работа в Скопие.

Министър-председателят Зоран Заев обяви, че броят на починалите е нараснал до 14, а шестима се борят за живота си.

"Тежка нощ, пълна с огромна болка и тъга. Нямам думи, които могат да са достатъчно утешителни за семействата на нашите съграждани, трагично загубили живота си тази вечер в тежката катастрофа", каза Заев и добави, че ще посети ранените в болниците.

Според други медийни публикации син на депутат от редиците на Социалдемократическия съюз на Македония е един от загиналите при трагичната автобусна катастрофа край Карпалак.

Българският премиер Бойко Борисов и външният ни министър Екатерина Захариева изказаха съболезнования на близките на загиналите при тежката катастрофа на пътя Гостивар-Скопие.

С прискърбие научих, че по пътя Гостивар-Скопие изгубиха живота си 13 души. Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите, написа Борисов във Facebook.

"Най-искрени съболезнования във връзка с автобусната катастрофа на магистралата Скопие-Тетово. Пожелавам бързо възстановяване на всички ранени. С цялото си сърце споделям мъката по загиналите, моите мисли остават с всички, които са загубили член на семейството си или приятел", пише в публикацията на Захариева в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase