Снимка: Reuters

Гръцката полиция в Солун издирва двама млади българи за телефонни измами. Пострадалите са възрастни хора в престижен квартал на Солун, предава БНР.

Досега са разкрити пет случая на телефонни измами на възрастни хора в квартал "Харилао“ в Солун, съобщи полицията. Измамата възлиза на 12 600 евро според разследването досега. Приканват се да дадат показания и други евентуални жертви на същата престъпна група.

Медиите, които следят случая, твърдят, че заподозрените са двама българи на възраст 20 и 24 години. Поради забрана официално от полицията не посочват имената и националността на измамниците.

Използваната схема е, че близък роднина е извършил тежка катастрофа и са необходими пари, за да бъде освободен от полицията.

Гръцките власти са подали информация за издирваните към всички гранични пунктове, а жертвите са ги разпознали по записи на охранителни камери. Предполага се, че в схемата са участвали и гърци, които също се издирват.
 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 месеца

Ало,ало ...са спонсори на ДПС.Затова у нас МВР не ги закача.

10

Милен Илиев Минков

преди 3 месеца

Много- хора, се- страхуват,...
Да- сй- прйзнаят, лудостта,...

Стават, измислени- родители,..

Стопани, на- животни,...- Също,...
Като- такива,...

Пак- питам,...

Някъде- пише- ли,...
За, човек,...
Стъпил, във- дупка,....

9

Анонимен

преди 3 месеца

до Милица

Какво гърците, всички големи измами, наркотици и проституция идват от ченгетата, на същия хал са и тези. А при по лека мярка, можеш да плащаш до 15 евра на ден, да не взлезеш в зандана,хазната няма пари, а пък и теб могат да те вкарат за нищо , че не си виновен ,важно е че си българин и са те посочили .Не ми говори за тези измамници гърците,всички са един дол дренки...