Ахмет Тюзер е местният имам в турското село Пинарбашъ. Според турския Дианет обаче той няма право да служи и Ахмет не получава заплата, въпреки че продължава да изпълнява задълженията си на духовен водач.

Защо е отстранен от длъжността си?

Несъвместимото му с ислямските традиции поведение. А именно - Ахмет обича да свири рок.

"Това нямаше да се случи, ако онези, които ме обвиняват, ме бяха поканили в Анкара, за да видят какво мисля, в какво вярвам и какви визии и цели имам", обяснява Ахмет пред "Deutsche Welle".

Той допълва, че за съжаление много хора не разбират правото за универсалния ислям.

Проблемът му е, че той обича анадолския рок и е познат в Турция като "имамът рокаджия" и така си навлича гнева на Дианета, турската дирекция по вероизповеданията.

След концерт на Ахмет от дирекцията изпратили човек, който да го разпита. Миналата година пък друг концерт станал повод Дианета директно да го отстрани.

Хората обаче смятат, че имамът е уволнен несправедливо.

"Когато имамът си върши добре работата, не би трябвало да има проблем, а той си я върши добре! Музиката е неговото хоби, със същия успех можеше да се интересува от гмуркане", споделя жена пред изданието.

Коментари Напиши коментар

21

Ястреб-ага

преди 1 година

На мен бабанко му (демек баща ми) е голям фен на анадолския рок! Като ме напъне в леглото винаги анадолски рок надува, да не чуват виковете на екстаза ни комшиите, джанъм!

20

Рачков от Господари

преди 1 година

"Проблемът му е, че той обича анадолския рок"
=================
Ко рйечи????

19

Анонимен

преди 1 година

Само КИТ-АЙ,се справя добре с исляма при тях 6, 5 няма