Снимка: архив, Reuters

Сред страните кандидати за членство в ЕС най-голяма подкрепа за членство в съюза има в Албания - 93 процента, показват резултатите от най-новата анкета на Европейската комисия, цитирани от Танюг.

Следва Република Македония с 58 процента подкрепа за членство в ЕС, Черна гора с 45 процента, Сърбия с 42 процента. Същевременно 22 процента от сръбските граждани смятат, че членството би било лошо решение.

На въпроса ще доведе ли членството в ЕС до благосъстояние на страната ви като цяло 95 процента от албанците са отговорили положително, следва Република Македония със 71 процента и Черна гора с 61 на сто.

В Сърбия положително са отговорили 56 процента от анкетираните, а 29 на сто имат отрицателно отношение по въпроса.

На въпроса за доверието в медиите 62 процента са отговорили, че не вярват на печатните медии, а 28 процента са отговорили, че вярват.

На въпроса имате ли доверие в правителството на Западните Балкани преобладават отрицателните отговори, посочва БТА. В Сърбия подкрепата за правителството е малко по-голяма в сравнение с останалите страни от Западните Балкани: 37 процента са казали, че имат доверие, а 55 на сто са отговорили, че нямат доверие в управляващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase