Снимка: архив, Reuters

Бившият министър на вътрешните работи на Република Македония Гордана Янкулоска получи присъда от шест години затвор за купуването на луксозен мерцедес С 600, за който специалната прокуратура повдигна обвинение в делото, известно като "Танк", съобщи МИА.

Присъдата бе произнесена днес по обед в Наказателния съд от председателката на съдебния състав Добрила Кацарска. На произнасянето на присъдата не присъства Янкулоска, която има тримесечно бебе, а само нейните адвокати и представители на специалната прокуратура.

Още по темата

Процесът на Янкулоска, който се водеше отделно заради нейната бременност, започна към края на август, след като тя роди.

В делото "Танк" преди това бяха осъдени бившият премиер Никола Груевски на две години затвор и бившият помощник министър в МВР Гьоко Поповски на 6,6 години затвор за купуване на брониран Мерцедес С600 Гард на стойност 600 хиляди евро.

Двамата обжалваха решението в Апелативния съд, който в петък съобщи, че жалбата на Груевски е отхвърлена, а присъдата на Гьоковски бе намалена на четири и половина години затвор, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase