Снимка: Reuters

Синдикатът на моряците и пристанищните служители в Гърция обяви нова 24-часова стачка. На котва остават фериботи и кораби до сряда сутринта, предаде БНР.

И вчера продължиха преговорите между синдикатите и работодателите, без да се постигне споразумение за исканото увеличение на заплатите.

Анулирани са всички фериботни връзки от гръцките острови. Туристите принудително ще останат до сряда, ако успеят да намерят места в първите фериботи след протестите.

В същото време е прекратено и снабдяването със стоки към островите. Засега не се чувства липса на хранителни продукти, но ако стачката продължи, е възможно и това да се случи.

Още по темата

Стачката засегна не само туристите. Опашки от чакащи тирове има на всички гръцки пристанища.

Все още няма изявление от работещите на пристанище Кавала дали ще продължат и утре да обслужват фериботите към остров Тасос, където почиват много българи.

От Външното ни министерство съветват българските туристи да потърсят информация от съответните туристически компании, както и от бреговата охрана. При необходимост засегнати от стачните действия български граждани могат да потърсят допълнителна информация на телефоните на посолството ни в Атина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase