Архив: Булфото

Договорът между България и Македония дава европейска перспектива на Скопие. Това обяви премиерът Зоран Заев в навечерието на подписването на друг ключов документ - този за името "Северна Македония” с Гърция, съобщи bTV

След срещата им стана ясно, че договорът за името "Северна Македония" ще бъде подписан в неделя в Преспа. Извън протокола и програмата българският външен министър и македонският премиер се срещнаха и отидоха да гледат театър – "Железният светилник" в родния град на Заев – Струмица, но говориха предимно за политика.

Още по темата

"След договора с България общините от Източна Македония с общините от Западна България направиха добри съюзи. Имаме български инвестиции в Македония и малко инвестиции на Македония в България”, заяви Заев.

А договорът с Гърция ще бъде подписан в неделя на границата, в района на Преспанското езеро. "Убедена съм, че това само ще помогне да решат Македония да започне преговорите за членство", отбеляза Захариева.

Ако в неделя договорът за името "Северна Македония” бъде подписан, до края на месеца Скопие ще получи покана за членство в Европейския съюз, за която чака от 13 години.

По време на подписването на договора в Преспа се очакват протести от двете страни на границата.
 

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 години

Оставка за национални предателства на соро со идите Борисов и Ципрас.

29

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 2 години

НАЛИ ИСКАХТЕ , "БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ" ,БЕ *** ....??!
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ,КАКВО ВИ ГОВОРЕШЕ ГОШО-ПИЯНДУРНИКА /Г.Димтров/, КАТО СЕ ВЪРНА ОТ ..СеСеРе-то ??!!
ЕТО ВИ Я СЕГА "ФЕДЕРАЦИЯТА"...АМА НЕ Е ОГЛАВЯВАНА ОТ РУСИЯ И *** !!!

НОРМАЛНО Е ДА НЕ ВИ Е КЕФ!!!
СЪРБИ ВИ ПАК АНУСЧЕТО ЗА РУСКА КАКАЛАШКА , ЗАТОВА СТЕ ПРОТИВ....ХА,ХА,ХААААА

28

гост

преди 2 години

Пуделчето да го изселим да живее в Северна, Южна, Илинденска Македония. Който е необразован и не познава историята на държавата си, няма право да бъде неин ръководител. А простите хора - лесно ги манипулират. Той е идеален за всички останали държави, само не за България!