Петър Мутафчиев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Петър Мутафчиев – депутат от БСП и бивш министър на транспорта в правителството на Сергей Станишев, беше обявен за македонец от изданието OHRIDnews.com.

„Македонците от България на официално посещение в Охрид“ - под това заглавие OHRIDnews.com информира за срещите на представители на Българското сдружение на родовете от Македония в града край Охридското езеро, един от които е Петър Мутафчиев.

Изданието съобщава, че на срещата с кмета на Охрид Александър Петрески се е разговаряло за задълбочаване на връзките между македонците от България с роднините им в Македония.

В делегацията на македонците от България освен Петър Мутафчиев, който е потомък на Шапкаревия род от Охрид, са били и правнуците на Кузман Шапкарев Марио Примджанов и Елисавета Шапкарева, Олга Пърличева – правнучка на Григор Пърличев, както и бившият консул на България в Битоля Наум Кайчев.

В Македония твърдо и категорично настояват, че в България има македонско малцинство, тоест хора, които не се чувстват българи, а македонци като част от македонската нация. Така че когато в Македония се говори за македонци в България, се има предвид обикновено, че те би трябвало да са македонци по националност, а не българи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 11 години

Не знам кой го набута на "македонците" тоя акъл, ама ... с много мерак ще си станат шиптъри.... То да е друго - да им го дадеш, ама то акъл.... Да са живи и здрави...

54

Анонимен

преди 11 години

САМО СЛЕД ГОДИНА ДВЕ МАКЕДОНИЯ ЩЕ ОСТАНЕ НА ПОЛОВИНА И С ТЕРИТОРИЯ И С НАСЕЛЕНИЕ.НО ТОВА НЕ Е ИНТЕРЕСНО,ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ТАЗИ ПОЛОВИНА КОЯТО ОСТАНЕ КАТО МАКЕДОНСКА ЩЕ БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА С БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ КАРТИ.ТОЕСТ БЪЛГАРИ.И САМО ЩЕ НАПРАВЯТ ВТОРОТО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЛОГИКА.

53

Анонимен

преди 11 години

На 21 г. синът на Касим Дал взел 9 имота, докато татко е на власт.Солидно имотно състояние е придобил синът на Касим Дал Исмаил, докато ДПС беше два мандата в управлението на страната. Дал учреди неотдавна своя формация - "Народна партия свобода и достойнство", и стана един от петимата зам.-председателите.Едва 21-годишен, по времето на кабинета на НДСВ, неговият син Исмаил Дал се е уредил с множество имоти в столицата, показва справка от Имотния регистър. Затова са му помогнали връзките на баща му с тогавашния областен управител на София Росен Владимиров.

fallback