27 000 евро прибрала врачката от лековерната жителка на Скопие. Снимка: архив, Reuters

Българка прибрала 27 000 евро от жена от Скопие, обещавайки й, че с няколко сеанса ще й помогне да се пребори с депресията и ще й донесе повече късмет, пише на сайта си македонската телевизия Канал5.

Първият сеанс бил още на 6 юни, когато на паркинга зад парламента в македонската столица към измамената жена се приближила 49 годишната Г.И.М. от България и започнала да й разказва подробности от личния й живот, които отговаряли на истината. Баячката й казала, че може да й предскаже бъдещето и предложила помощта си, така че да не й се случват лоши неща.

Впечатлена от способностите на гледачката, измамената се съгласила тя да дойде три пъти в дома й и да „развали“ черната магия. С въпросните „ритуали“ трябвало да бъде излекувана болната майка на измамената, както и да бъдат разрешени нейни любовни проблеми.

За услугата българката прибрала ни повече, ни по-малко от 9 000 евро за сеанс, тоест общо 27 000 евро.

Парите очевидно обаче не били достатъчни - врачката си поискала и мобилен телефон и лековерната жителка на Скопие й дала  Samsung S3350.

Баячката се надявала да продължи да получава пари от тази жена и се обадила на 17 септември, като поискала още 9 000 евро, за да й даде някаква вода, с която щяла да се прочисти и повече нямало да й се случват лоши неща.

Измамената накрая се усъмнила в твърденията на гадачката и се обърнала към полицията. Българката е била задържана преди три дни с 3 000 евро в белязани банкноти. При обиска били намерени и мобилният телефон, икона, шишенце с 200 мл неизвестна течност, както и амулет, който трябвало да даде на измамената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase