Снимка: Reuters
fallback

Руската компания "Газпром" има подготвен проектодоговор за присъединяването на Македония към проекта "Южен поток".

Следващия месец чрез руското министерство на енергетиката документът ще бъде предаден на руското правителство за обсъждане, след което ще бъде предложен на Македония за подписване, каза днес в Санкт Петербург на македонския премиер Никола Груевски генералният директор на "Газпром" Алексей Милер, предаде агенция МИА.

Груевски заяви, че това е голяма и важна инвестиция, която дългосрочно има голямо значение за енергийната стабилност и сигурност на Македония.

"Газпром" планира газопроводът да преминава през много страни и да бъде готов до края на 2015 г.

„Това ще бъде сериозна подкрепа на енергийната система на Македония и подкрепа на компаниите, на които им е необходим газ и дългосрочно снабдяване с енергия“, каза Груевски.

Груевски и Милер изразиха готовност и интерес и за реализирането на други проекти от общ интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 12 години

големите сили се карат -русия ни е сърдита че не става на тяхната .ние много обичаме руснаците -народа но все пак живем в европа .ние сме в европеиския сюз и нато и се съобразяваме с тях също .русия си гледа неиния интерес -българия също .българия трябва да е с по силните и с европа .кумонизма е остарял вече света се развива с бързи темпове -техногите са бъдещето на чавечеството.та между сърбия и македонияне правя разлика и не ги искам в ес никога докато не заслужат.

8

Gaz generator

преди 12 години

Ami 6te im davame gaz nema problem 6te usilim porciite ot smilianski bob i OGIN po BYRM.

7

галактика

преди 12 години

Премиерски изяви на .... терените. Македонският - на политическия, българският - на футболния.... /коментарът е въз основа на днешни статии/

fallback