Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Джон Малкович направи своята първа публична изява пред журналисти днес. Той ще остане в България една седмица, като през следващите дни го очакват репетиции за постановката "В самотата на памуковите полета", която ще се играе в три поредни дни, а билетите за нея бяха разпродадени за часове.

Именно билетите предизвикаха и сериозно възмущение сред обществото със своите цени. Те варираха от 50 до 400 лева.

"Не знам нищо за цените на билетите в България за моето представление. Също така не знаех, че в България не са играли други световни звезди и това ме изненада", каза Джон Малкович по време на пресконференция, цитиран от "Труд".

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" защити тези суми, като поясни, че това отговаря на световните стандарти.

"Това е нормалният път към българския театър да се отвори към света и да имаме световни режисьори. В рамките на 8 месеца го доказваме. Относно цената благодаря ви, че всички направихме коментар, че не сме пуснали билети по 25 евро. Съобразихме се, че се продават и билети по 200 долара, и направихме тази максимална цена. За да има евтини билети, трябваше да има и малко по-скъпи", каза директорът на Народен театър "Иван Вазов" Васил Василев.

Джон Малкович заяви, че София му харесва. "Много места ми харесват тук, обичам да излизам на разходки по улиците. Харесвам църквите и музеите тук", сподели той, като довери, че няма да може да отиде в никой друг град в България освен в София, защото няма да има толкова свободно време.

Той сподели, че се вълнува много как българската публика ще приеме  "В самотата на памуковите полета".

На въпрос какво е посланието, което двамата актьори искат да предадат на зрителите, Джон Малкович отговори, че за него това е едно непредсказуемо представление, което може да може да накара всеки да се пренесе във времето и философията, която иска и мечтае да живее.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар