Най-новият документален филм на Костадин Бонев е посветен за поета Александър Петров, чиито стихове звучат на живо и до днес в репертоара на десетки любими български групи и изпълнители като "Тангра", "Сигнал", "Фактор", Д2, Кирил Маричков, Стенли и много други.

"Оловният войник" е филм за личната свобода като върховна ценност. Има поети, чиито пера черпят вдъхновение от гласовете на цяло поколение. За свидетелите на българския преход – това е викът за свобода
на хиляди "оловни войници". Посланията на поетите могат да бъдат скандирани, могат да се пеят и веднъж запомнени, се превръщат във верую за много хора… Филмът е реализиран с подкрепата на ИА "Национален филмов център".

"Войник на съдбата" е трети документален филм на Касиел Ноа Ашер. Посветен е на талантливия български актьор Йосиф Шамли, завършил трагично житейския си път. Пред камерата неговите приятели и близки "реставрират" миналото му, създават възможното му настояще, мечтаят за допустимото му "бъдеще".

Подобно криминално разследване, търсещо мотивите за една ненавременна смърт – героите във филма извършват своеобразна „дисекция“ на  възходите и провалите, успехите и съмнението, надеждата и копнежите в битието на човек избрал професията "Актьор" в България. Филмът е осъществен благодарение на финансовата подкрепа на Направление "Кино" към Столична Община.

Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров за първи път се появяват не само като съсценаристи, но и като сърежисьори  в най-новия си документален филм "Герой на нашето време". Техният герой е строител.
Той е честен и прям. Нравствената му система често влиза в противоречие с обществото. За някои той е луд,
за други е извор на бездънни афоризми. Да живееш живота си достойно и без компромиси в наше време е геройство.

Световната премиера на "Герой на нашето време" бе в програмата на филмовия фестивал в Солун  през 2022 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase