Снимка: БГНЕС

"Александър Морфов се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерския съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие."

Това пише директорът на Народния театър Васил Василев в дълъг пост във Facebook, предизвикан очевидно от режисьора Александър Морфов и подозренията за нови надписи върху вратата на Василев и на пиара Велислава Кръстева.

За новите надписи - "ДПС", "приемна" и "офис", самият Морфов признава пред "Площад "Славейков", че отново той ги е направил. В същото интервю той нарича директора Василев "нищожество".

Ето и целият пост на Василев:

Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си.

Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но  определящи бяха творческите му качества.
За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има свързано с репертоара на театъра.

За новото му амплоа, разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерски съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие.

Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър "Иван Вазов" докато съм директор, нито ще уволня някой по прищевките на Морфов. Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си по трудовите договори. Тези "високи" заплати в Народния театър "Иван Вазов" се изработват с много труд и талант, а не по стари заслуги и няма да допусна никой да живее на гърба на колегите, които репетират и са на сцена ежедневно.

Морфов трябва да е наясно, че с него няма да водя никаква полемика и да дискутирам никакви теми извън рамките на служебната ни взаимовръзка. Нито Народният театър "Иван Вазов" е арена за партийни изяви, нито той може да е съдържателен политически събеседник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase